Woestijnvis met De Recherche enige Belgische programma genomineerd op tv-festival Monte Carlo.

Derde seizoen in de maak voor VIER.

Het tweede seizoen van het Woestijnvis-programma De Recherche is genomineerd in de categorie ‘Current Affairs Documentary’ op het gerenommeerde internationale televisiefestival van Monte Carlo. Het gloednieuwe Woestijnvis-format De Recherche startte in het najaar van 2014 op VIER en krijgt nu dus internationale erkenning na het tweede seizoen dat in november en december vorig jaar te zien was. 
"De Recherche bewijst, net als De Rechtbank en Topdokters, dat kwaliteitsvolle documentaire reeksen ook perfect op VIER hun publiek weten te bereiken." aldus Hazel Pleysier, verantwoordelijke Human Interest bij Woestijnvis: “Het is vooral heel mooi nieuws dat Woestijnvis hiermee internationale erkenning krijgt: De Recherche wordt gemaakt door een groep getalenteerde televisiemakers, die steeds op zoek gaan naar de juiste balans tussen interessante biotopen en frisse vertelvormen. Voor het realiseren van dit programma is veel tact en geduld nodig, om deuren te openen die voor televisie tot dan gesloten bleven. Om dagen en nachten een onderzoek te volgen, zonder precies te weten waar we uiteindelijk zullen landen, en om uit honderden uren materiaal een spannend verhaal destilleren. Dus zijn we enorm blij dat die inspanningen niet onopgemerkt blijven.”

Na het succesvolle eerste seizoen van De Recherche, kwam het Woestijnvis-programma vorig najaar terug op VIER voor een vervolg. De programmamakers volgden verschillende teams van de lokale Recherche in Gent en filmen elke stap in het misdaadonderzoek. De job van rechercheur blijkt even spannend als frustrerend. Wapenopsporing, een onrustwekkende verdwijning, afpersingszaken, een verdacht overlijden: de onderzoeken tonen het oneindige geduld van de rechercheurs, de adrenaline tijdens de arrestatie, de urenlange verhoren en het nauwkeurig leggen van ontbrekende puzzelstukjes. De kijker volgt vanop de eerste rij hoe de teams op zoek gaan naar de waarheid achter de feiten.  De Recherche geeft een unieke inkijk in het echte politiewerk. Geen special effects, geen acteurs of Hollywood plots.  Wel gedreven Gentse onderzoekers die zich vastbijten in een zaak en tot het uiterste gaan om een oplossing te zoeken.

Het tv-festival van Monte Carlo is in juni aan een 56ste editie toe. Het jaarlijkse festival reikt prijzen uit in verschillende categorieën televisieproducties.  De Nymphe d’or, de award van het festival, is een kopie van het beroemde beeld van Salmacis door beeldhouwer François Joseph Bosio en wordt uitgereikt in elke categorie op 16 juni. De volledige lijst genomineerden staan onderaan in de bijlage.

 

 

nommes-2016.pdf

PDF - 236 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over woestijnvis

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (Play Media met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk  of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.