Woestijnvis, Lecter Media en De Mensen gaan nu ook exclusief samenwerken in Duitsland

Na Nederland start Fabiola nu in Duitsland samen met Oliver Fuchs en Ina Eck

Drie onafhankelijke televisieproducenten uit België, Woestijnvis, Lecter Media en De Mensen, richten samen met Oliver Fuchs en Ina Eck een nieuw Duits productiebedrijf op: FABIOLA GmbH.

Na de start van FABIOLA in Nederland tien maanden geleden gaat de samenwerking nu ook van start in Duitsland. FABIOLA GmbH gaat eigen programma’s ontwikkelen voor de Duitse markt en ook exclusief de formats van de drie Vlaamse producenten aanbieden en produceren in Duitsland.


De Slimste Mens, Hotel Romantiek, De Kijker van het Jaar, Reizen Waes, Blokken, Ge Hadt Erbij Moeten Zijn, De Laatste 24 uur, Man Bijt Hond, Topdokters, Groeten Uit 19xx en (Wie is) De Mol? behoren tot de bekendste programma’s van Woestijnvis, Lecter Media en De Mensen. Maar ook dramaseries als Professor T, Beau Séjour, De Dag en de met een Emmy genomineerde serie Callboys behoren tot het portfolio.


FABIOLA GmbH heeft haar kantoor in Keulen en wordt geleid door directeur Oliver Fuchs, Ina Eck is de creatief directeur en Jennifer Neus is hoofd productie.

Oliver Fuchs: “De kans om nu in een keer met drie grote Belgische productiehuizen te kunnen gaan samenwerken is uniek. We kijken enorm uit naar de creatieve uitwisseling met de teams van Woestijnvis, Lecter Media en De Mensen.”


Robert van den Bogaard: “België heeft al jarenlang een bijzonder creatieve televisiemarkt die duidelijk anders is dan in andere Europese landen. Dat we nu, tien maanden na de oprichting van Fabiola, al zeven programma’s in Nederland produceren, waarvan er zes origineel uit België komen, is veelzeggend. Duitsland is een mooie televisiemarkt. Oliver Fuchs was tien jaar directeur van Eyeworks Duitsland en ik ken hem dus zeer goed. We kijken uit om samen met Ina en de teams uit Nederland en België te gaan werken voor de Duitse zenders.”


Over Fabiola

FABIOLA B.V (Nederland) heeft haar kantoor sinds begin dit jaar in Amsterdam en is de Nederlandse joint-venture van Woestijnvis, Lecter Media en De Mensen en wordt geleid door Pieter van Eekelen (Producent), Robert van den Bogaard (directeur) en Guy Goedgezelschap (directeur). ​


FABIOLA GmbH (Duitsland) heeft haar kantoor in Keulen en wordt geleid door directeur Oliver Fuchs, Ina Eck is de creatief directeur en Jennifer Neus is hoofd productie.

Oliver Fuchs (* January 5, 1968 in Locarno, Switzerland) began his varied career in the TV industry back in 1991 while studying photo engineering in Cologne. Following positions at different companies, such as All American Fremantle or RTL’s Stormy Entertainment, Oliver became CEO of the Eyeworks-Germany Group, which developed into one of the leading independent TV and film producers in German-speaking countries. From October 2012 Oliver served as Head of Entertainment at public broadcaster ZDF and from the beginning of 2015 as Managing Director of Bavaria Entertainment.


Ina Balint-Eck (* March 16, 1982, in Münster, Germany) served as Creative Director of Bavaria Entertainment from 2015-2018, where she was responsible for developing a wide range of innovative programming for television and online audiences. Since 2000 she worked as an editor, show runner, host and executive producer for companies like Endemol and First Entertainment, as well as ​ Brands like Disney’s Hannah Montana and High School Musical. Prior to that Ina had already amassed an extensive resume in the entertainment business starting at the early age of 14 as an actress in feature films and several television series.


Jennifer Neus (* 4. September 1982 in Cologne, Germany) began working at ProSiebenSat.1 Media SE soon after graduating from University as business lawyer. She quickly found success working as a contract coordinator within the legal team and this enabled her to move on to the production side of TV Entertainment. She managed productions worldwide for media houses, such as Warner Bros., RTL subsidiary Infonetwork, Redseven and Bavaria Entertainment.

Over Woestijnvis

Op 1 september 1997 wordt het eerste Woestijnvisprogramma uitgezonden, Man Bijt Hond. Het dagelijkse programma wordt een begrip in Vlaanderen en het symbool van de langetermijnvisie binnen Woestijnvis. Naast Man Bijt Hond produceert Woestijnvis in zijn eerste jaar ook Alles Kan Beter en De Commissie Wyndaele. Vanaf het begin van haar bestaan heeft Woestijnvis een brede waaier aan televisiegenres gemaakt. Laatavondprogramma’s zoals De Laatste Show, reality met Wie Is De Mol?, quizprogramma’s als De Slimste Mens Ter Wereld en De Pappenheimers, zondagavond-programma’s met De XII werken van Vanoudenhoven en De Jaren Stillekes, studio-programma’s als Scheire en de Schepping, maar net zo goed Canvasprogramma’s als Belga Sport en Nonkel Pater en documentaires als Geel, Terug naar Siberië, De Rechtbank en In Godsnaam. Na de start van VIER (2012) gaat Woestijnvis door op een vergelijkbaar elan. Met nieuwe, sterke human-interest-programma’s als De Recherche, Topdokters en Hotel Römantiek, en met studio-programma’s als De Kruitfabriek en De Ideale Wereld. Intussen werkt Woestijnvis ook opnieuw voor VRT, met programma’s als De Klas en Alles voor de Koers. Woestijnvis is ook producent van fictie-reeksen als De Parelvissers, Van Vlees en Bloed en Met Man en Macht. Jan Eelen tekende voor de fictie-reeks Callboys (genomineerd voor een international Emmy). De Dag is de nieuwe FBO/Woestijnvis-productie in coproductie met ZDF Neo en daar te zien vanaf 5 oktober.


www.woestijnvis.be

Over Lecter Media

Lecter Media is een nieuw onafhankelijk productiehuis, opgericht in 2016 door Guy Goedgezelschap en Jan Segers. Beide oprichters hebben een uitgebreide geschiedenis bij Medialaan (VTM, Q2, Vitaya, vtmKzoom, Jim en TvBastards). Lecter Media gaat vrijwel meteen een samenwerking aan met de originele oprichters van de Eyeworks Groep (Reinout Oerlemans, Ronald van Wechem en Robert van den Bogaard) en Robert treedt toe tot het team van Lecter. Lecter heeft inmiddels meer dan twintig programma’s in productie/geproduceerd, waaronder Jong Geweld, Over Winnaars, Project Axel, Bartel in het Wild, Kan U de Vraag Nog eens Herhalen?, Loïc, de studioshow Wat een Jaar, de drama-comedy serie De Luizenmoeder en het hitformat Groeten Uit 19xx.

www.lectermedia.com


Over De Mensen

De Mensen ontwikkelt en produceert nationaal en internationaal gewaardeerde televisieprogramma’s sinds 2001. De bestuurders van De Mensen zijn zakelijk directeur Maurits Lemmens en creatief directeur Raf Uten. De Mensen is actief in zowat alle televisiegenres: gameshows (Blokken, Kijker van het Jaar), comedy (Ge Hadt Erbij Moeten Zijn, Mag Ik U Kussen), talkshows (Bracke & Crabbé, Villa Vanthilt), docureeksen (Reizen Waes, Last Days), kinderprogramma’s (de Dokter Bea Show, Nachtraven) en reality (De Laatste 24 Uur, Buurman Wat Doet U Nu, Wauters vs. Waes). Sinds 2012 heeft het productiehuis haar activiteiten verder uitgebreid naar televisiefictie en film, met reeksen als Beau Séjour, Spitsbroers, Chaussée d’Amour en Undercover. Met het oog op de Franstalige markt nam De Mensen in 2010 Les Gens over (het voormalige Stromboli Pictures), een succesvol Brussels productiehuis. Les Gens maakt zowel fictie- als non-fictieprogramma’s in Franstalig België. In 2014 werd ook Skyline Entertainment, een productiehuis met jarenlange ervaring in fictie, overgenomen. Dit jaar maakte Skyline seizoen 2 van de thrillerserie Salamander en werken zij aan de vierde succesfilm van F.C. De Kampioenen. Het derde seizoen van de politiereeks Professor T. Is nu te zien op Eén. De producties van De Mensen wonnen heel wat prijzen op binnen- en buitenlandse televisiefestivals. Programma’s van De Mensen worden niet alleen getoond op alle Vlaamse en Waalse zenders, maar ook op o.a. Netflix, TF1, BBC en ZDF.

www.demensen.be


Noot voor de redactie:

Bijgevoegde foto rechtenvrij te gebruiken.

Woordvoering België: Guy Goedgezelschap, +32478383641, guy@fabiola.com

Woordvoering Nederland: Robert van den Bogaard: +31651222257, robert@fabiola.com

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over woestijnvis

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (Play Media met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk  of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.