Woestijnvis, Lecter Media en De Mensen gaan exclusief samenwerken in Nederland

Fabiola is de nieuwe joint venture van 3 grote Vlaamse productiehuizen

Drie onafhankelijke televisieproducenten uit België, Woestijnvis, Lecter Media en De Mensen, richten in Nederland samen een nieuw productiebedrijf op: FABIOLA.

FABIOLA gaat eigen programma’s ontwikkelen voor de Nederlandse markt en ook exclusief de formats van de drie Vlaamse producenten aanbieden en produceren in Nederland. De Mensen en Woestijnvis zijn de twee grootste producenten in België, en in Nederland bekend van formats zoals De Slimste Mens, Hotel Romantiek, De TV-Kijker van het Jaar, Reizen Waes, Blokken, Mag ik u Kussen?, Man Bijt Hond en Wie is de Mol?. Lecter Media werd vorig jaar in België opgericht en maakte in Nederland Jensen Kiest voor Amerika en heeft nu haar internationale succesformat Groeten Uit 19xx in productie voor RTL4.

De 3 Belgische producenten bundelen met deze stap hun creatieve krachten in Nederland. Zowel De Mensen als Lecter Media hebben al langer de ambitie om ook in Nederland als producent actief te zijn. Woestijnvis bood tot nu alleen licenties van haar formats aan in Nederland, aan diverse producenten, omroepen en zenders.  Met de samenwerking verandert er niets aan de situatie in hun thuisland België, noch in andere landen buiten Nederland. Begin 2018 zal Groeten Uit 19xx als eerste programma van FABIOLA te zien zijn op RTL4.

FABIOLA heeft haar kantoor in Amsterdam en wordt geleid door directeur Robert van den Bogaard (bekend als mede-oprichter van de internationale Eyeworks-Groep) en producent Pieter van Eekelen (jarenlang Uitvoerend Producent bij diverse productiehuizen en ook creatief directeur van Eyeworks International) met ondersteuning van de creatieve teams van Woestijnvis, Lecter Media en De Mensen.

Robert van den Bogaard: “België heeft al jarenlang een bijzonder creatieve televisiemarkt die duidelijk anders is dan in andere Europese landen. Dat we nu, een jaar na de oprichting van Lecter Media, de krachten kunnen bundelen met de twee creatiefste en grootste productiehuizen van België, Woestijnvis en De Mensen, is uniek. Het tekent ook hoeveel respect deze Vlaamse producenten voor elkaar hebben. Pieter van Eekelen en ik hebben samen bij Eyeworks internationaal veel aan creatieve export gedaan. We kijken er enorm naar uit om nu met de teams van Woestijnvis, Lecter Media en De Mensen te gaan samenwerken in Nederland. Een gunstige situatie voor alle partijen, in België en Nederland.

 

 

 

Noot voor de redactie:

 

Over Woestijnvis

Op 1 september 1997 wordt het eerste Woestijnvisprogramma uitgezonden, Man Bijt Hond. Het dagelijkse programma wordt een begrip in Vlaanderen en het symbool van de langetermijnvisie binnen Woestijnvis. Op 18 oktober 2004 haalt het programma voor het eerst meer dan één miljoen kijkers. Naast Man Bijt Hond produceert Woestijnvis in zijn eerste jaar ook Alles Kan Beter en De Commissie Wyndaele. In Alles Kan Beter schitteren nieuwkomers Rob Vanoudenhoven en Guy Mortier aan de zijde van bedenker en presentator Mark Uytterhoeven. Jan Eelen regisseert de reeks. In de loop van haar bestaan heeft Woestijnvis een brede waaier aan televisiegenres verkend. Laatavondprogramma’s zoals De Laatste Show, reality met Wie Is De Mol?, quizprogramma’s als De Slimste Mens Ter Wereld en De Pappenheimers, zondagavond-programma’s met De XII werken van Vanoudenhoven en De Jaren Stillekes, studio-programma’s als Scheire en de Schepping, maar net zo goed Canvasprogramma’s als Belga Sport en Nonkel Pater en documentaires als Geel, Terug naar Siberië, De Rechtbank en In Godsnaam. Woestijnvis is ook producent van fictie-reeksen als De Parelvissers en Van Vlees en Bloed. Na de start van VIER (2012) gaat Woestijnvis door op een vergelijkbaar elan. Met nieuwe, sterke human-interest-programma’s als De Recherche, Topdokters en Hotel Römantiek, en met studio-programma’s als De Kruitfabriek en De Ideale Wereld. Tom Lenaerts tekende voor Met Man en Macht, Jan Eelen voor de fictie-reeks Callboys (genomineerd voor een international Emmy). Intussen werkt Woestijnvis ook opnieuw voor VRT, met programma’s als De Klas en Alles voor de Koers.

www.woestijnvis.be

 

Over Lecter Media

Lecter Media is een nieuw onafhankelijk productiehuis, opgericht in 2016 door Guy Goedgezelschap en Jan Segers. Beide oprichters hebben een uitgebreide geschiedenis bij Medialaan (VTM, Q2, Vitaya, vtmKzoom, Jim en TvBastards). Lecter Media gaat vrijwel meteen een samenwerking aan met de originele oprichters van de Eyeworks Groep (Reinout Oerlemans, Ronald van Wechem en Robert van den Bogaard) en Robert treedt toe tot het team van Lecter. Lecter heeft inmiddels meer dan tien programma’s in productie/geproduceerd, waaronder Over Winnaars, Project Axel, Bartel in het Wild, Jensen Kiest voor Amerika, Kan U de Vraag Nog eens Herhalen?, Loïc en het hitformat Groeten Uit 19xx.

www.lectermedia.com

 

Over De Mensen

De Mensen ontwikkelt en produceert nationaal en internationaal gewaardeerde televisieprogramma’s sinds 2001. De bestuurders van De Mensen zijn zakelijk directeur Maurits Lemmens en creatief directeur Raf Uten. Presentatoren Cath Luyten, Ben Crabbé en Tom Waes zijn exclusief verbonden aan De Mensen. De Mensen is actief in zowat alle televisiegenres: gameshows (Blokken, Zijn Er Nog Kroketten), comedy (Ge Hadt Erbij Moeten Zijn, Mag Ik U Kussen), talkshows (Bracke & Crabbé, Aan Tafel), docureeksen (Reizen Waes, Wedding Day), kinderprogramma’s (de Dokter Bea Show, Stafari) en reality (De Laatste 24 Uur, Buurman Wat Doet U Nu, Wauters vs. Waes). Sinds 2012 heeft het productiehuis haar activiteiten verder uitgebreid naar televisiefictie en film, met reeksen als Beau Séjour, Spitsbroers, Chaussée d’Amour, Tytgat Chocolat en Generatie B. Met het oog op de Franstalige markt nam De Mensen in 2010 Les Gens over (het voormalige Stromboli Pictures), een succesvol Brussels productiehuis. Les Gens maakt zowel fictie- als non-fictieprogramma’s in Franstalig België. In 2014 werd ook Skyline Entertainment, een productiehuis met jarenlange ervaring in fictie, overgenomen. Momenteel legt Skyline de laatste hand aan seizoen 2 van de thrillerserie Salamander, de derde succesfilm van F.C. De Kampioenen en is een derde seizoen van de politiereeks Professor T. in de maak. De producties van De Mensen wonnen heel wat prijzen op binnen- en buitenlandse televisiefestivals.Programma’s van De Mensen worden niet alleen getoond op alle Vlaamse en Waalse zenders, maar ook op o.a. Netflix, TF1, BBC en ZDF.

www.demensen.be

 

 

Woordvoering: Robert van den Bogaard: +31651222257, [email protected]

 

 

Fabiola BV

HJE Wenckebachweg 123

1096 AM Amsterdam

Nederland

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over woestijnvis

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (Play Media met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk  of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.